Přivítali jsme v Příbrami vrcholné představitele dodavatelského řetězce EDF

Přivítali jsme v Příbrami vrcholné představitele dodavatelského řetězce EDF

V návaznosti na European Nuclear Suppliers’ Days, který proběhl začátkem června v Paříži, jsme ve výrobním závodě ZAT v Příbrami přivítali vysoké představitele řízení dodavatelského řetězce společnosti EDF.

Alaina Tranzera, výkonného viceprezidenta skupiny EDF,  doprovázeli Vakisasai Ramany, viceprezident pro mezinárodní jaderný rozvoj EDF, Sarah Illouz, ředitelka nabídky EPR1200 pro ČEZ a.s. a další.

ZAT byl jednou z pěti firem, které zástupci EDF v ČR navštívili. „Cílem návštěvy bylo osobně se seznámit s průmyslovou základnou České republiky pro následná jednání o konkrétním budoucím zapojení českých výrobců do programu EPR společnosti EDF. Jinými slovy, nejde pouze o projekt nových jaderných zdrojů v Dukovanech a Temelíně, ale i o zapojení českých firem do dalších projektů EDF mimo Českou republiku,“ upřesňuje Karel Stočes, marketingový a obchodní ředitel divize jaderná energetika ZAT.

V rámci návštěvy se zástupci EDF zajímali především o naše kompetence a produkty pro jadernou energetiku, prošli si výrobní prostory v Příbrami i testovací centrum pro FAT v Plzni.

„Dle vyjádření představitelů EDF velmi kvitovali kompetence, připravenost a moderní výrobní zázemí ZAT pro dodávky do oblasti jaderné energetiky,“ doplňuje Karel Stočes.