Na technologickém workshopu jsme představili produkt pro lokální distribuční soustavy

Na technologickém workshopu jsme představili produkt pro lokální distribuční soustavy

Lokální distribuční soustavy (LDS) se stávají novým fenoménem v době, kdy oblasti nakládání s energiemi, tedy elektřiny a plynu, jsou důležitým tématem pro naše zákazníky. Využívají je jak komerční, tak průmyslové zóny, obchodní centra, bytové komplexy i soubory rodinných domů.

Na téma nejnovějších trendů a technologií v oblasti LDS se koncem května uskutečnil v Praze seminář organizovaný Českou asociací provozovatelů lokálních distribučních soustav, na kterém jsme představili náš produkt, tedy řídicí a dohledové centrum LDS.

Vzhledem k velkému zájmu účastníků workshopu měli naši kolegové možnost realizovat i praktickou ukázku fungování našeho komplexního informačního systému SimONet.

„Účastníci především ocenili, že jsme schopni veškeré informace o provozu jejich LDS soustředit v jednom systému, v rámci něhož mají veškeré informace umístěny přehledně a prakticky na jednom místě. Zároveň je zaujala flexibilita systému, kdy jsme schopni jej přizpůsobit na míru konkrétních potřeb. Kvitovali také průběžné aktualizace o další vývojové novinky,“ říká Dominik Colin Fencl, manažer projektů a produktu z divize Smart Systems.

Akce byla zaměřená na odborníky z oblasti energetického managementu a současné i budoucí provozovatele lokálních distribučních soustav.