Naše kompetence pro teplárenství jsme představili na konferenci v Olomouci

Naše kompetence pro teplárenství jsme představili na konferenci v Olomouci

Ve dnech 26.-27. dubna se uskutečnila největší konference v oblasti energetiky v České republice – Dny teplárenství a energetiky. Pořadatelem akce je Teplárenské sdružení ČR, jehož je naše společnost členem.

V rámci dvou dnů přes tisíc odborníků diskutovalo o aktuálním stavu českého teplárenství v souvislosti s plánovaným ukončením využívání uhlí i o alternativách zdrojů energie, jako jsou plyn, biomasa, tuhá alternativní paliva (TAP) a podobně. Další velké téma – odpady, bylo hlavní náplní druhého dne.

Se zajímavou přednáškou vystoupil také František Kural, ředitel marketingu a obchodu ZAT, který účastníkům akce představil naše úspěšně realizované projekty v teplárenství a možnosti dalších dodávek především v oblasti SW řešení a zpracování dat.

Naši společnost na akci zastupoval také Zdeněk Šedivý, který má v ZAT na starosti významné projekty z oblasti tepelné energetiky. „Na konferenci jsme diskutovali o nejbližším vývoji situace na trhu teplárenství a využití odpadů. Také jsme se setkali s našimi zákazníky i významnými investory, generálními dodavateli a spolupracujícími firmami z oblasti teplárenství,“ dodává Zdeněk Šedivý.