S představiteli KHNP jsme jednali i na Korean Nuclear and High-tech Day 2022

S představiteli KHNP jsme jednali i na Korean Nuclear and High-tech Day 2022

Koncem června se v kongresovém sálu hotelu Hilton v Praze uskutečnil Korean Nuclear and High-tech Day 2022 za účasti zástupců naší společnosti. Akci pořádal koncern KHNP, se kterým společnost ZAT jedná o spolupráci v tendru na dostavbu nového jaderného zdroje v ČR. V rámci konference pořadatelé představili korejské špičkové technologie a tamní kulturu.

Úvodního slova se ujal Chung Jae-Hoon, prezident a generální ředitel KHNP, následně hovořil Lee Chang-Yang, ministr obchodu, průmyslu a energetiky Korejské republiky. Za českou stranu vystoupili Tomáš Ehler, náměstek ministra průmyslu a obchodu, a Vladimír Dlouhý, předseda Hospodářské komory ČR.

V závěru úvodní části zástupci KHNP představili své kompetence v dodání reaktoru typu APR 1000 pro výstavbu NJZ Dukovany II. a hovořili o zapojení českých firem do jejich dodavatelského modelu.

„Společnost ZAT je ověřeným dodavatelem řídicích systémů v oblasti jaderné energetiky. Naše systémy už teď řídí téměř ze 100 procent jadernou elektrárnu Dukovany, jsou nasazeny také na JE Temelín a obou jaderných elektrárnách na Slovensku. Řídicí systém SandRA patří mezi nejmodernější ve světě, proto věříme, že se budeme jako česká firma podílet na dostavbě nového jaderného zdroje, ať už bude dodavatelem kterýkoliv ověřený dodavatel,“ konstatuje František Kural, marketingový a obchodní ředitel a garant za NJZ společnosti ZAT.

Řídicí systémy a know-how naší společnosti najdete na 10 procentech jaderných elektráren ve světě a 30 procentech v Evropské unii.

(fotografie je ilustrační)