Navštívili nás představitelé zdravotnických společností z Perského zálivu

Navštívili nás představitelé zdravotnických společností z Perského zálivu

Jedním ze segmentů, na které se ZAT specializuje, je vývoj, výroba a distribuce lékařských a terapeutických přístrojů včetně e-Health aplikací a telemedicíny. „Kromě evropského trhu se zaměřujeme také na oblast Perského zálivu, kde chceme dodávat námi vyráběné terapeutické zdravotnické prostředky,“ říká Roman Plavec, marketingový a obchodní ředitel pro zdravotnictví společnosti ZAT.

V rámci jednání o vstupu naší firmy na arabský trh nás v polovině listopadu navštívili pánové Atheer Al-Azzawi ze společnosti Al Bahja Trading Company a Ali Mayid, technický ředitel velké referenční nemocnice v Perském zálivu. ZAT patří mezi čtyři firmy se zdravotnickými zařízeními, které tito představitelé navštívili v rámci svého pobytu v České republice. Jde o společnosti Linet, TSE a plzeňský Cheiron.

Hlavní část jednání tvořily představení a praktická ukázka fungování našich terapeutických přístrojů Stimsmart, Ozosmart a e-Health aplikace. Obchodní partnery zajímaly jak technické parametry, tak zejména možnosti uplatnění našich přístrojů. Podle jejich slov právě tento typ zdravotnických prostředků v zemích Gulf area schází či je velmi málo rozšířen.

Na úvodní setkání bude navazovat další komunikace ohledně dodávky demo přístrojů včetně upřesnění podoby školení pro místní lékaře a specialisty. Věříme, že naše specializované zdravotnické přístroje budou brzy pomáhat i lidem v SAE, Kataru, Kuvajtu, Ománu, Saúdské Arábii atd.,“ doplňuje Roman Plavec.