Podepsali jsme strategickou dohodu s Doosan Enerbility o spolupráci na jaderných zakázkách

Podepsali jsme strategickou dohodu s Doosan Enerbility o spolupráci na jaderných zakázkách

Smlouvu o strategické spolupráci obou společností podepsali její zástupci v rámci připravovaného tendru na výstavbu nového jaderného zdroje v Jaderné elektrárně Dukovany. Jednali také o možné spolupráci při výstavbě dalších jaderných zdrojů nejenom u nás.

„Disponujeme jedním z nejmodernějších řídicích systémů na trhu, který je aktuálně nasazený na 43 blocích jaderných elektráren ve světě. Podepsání strategické dohody je pro nás dalším významným krokem k realizaci dodávek českého řídicího systému na tuzemský trh,“ říká Ivo Tichý, člen představenstva ZAT a.s.

Za Doosan Enerbility smlouvu stvrdil svým podpisem Seongtae Kim, ředitel jaderné I&С divize, za českou stranu pak Jaroslav Scharf, předseda představenstva, a Vladislava Česáková a Ivo Tichý, členové představenstva ZAT.

Doosan Enerbility je předním dodavatelem safety, safety related a non-safety systémů pro firmu KHNP, která je jedním ze tří uchazečů o výstavbu nového jaderného zdroje v České republice.

S koncernem Doosan Group spolupracuje ZAT na zakázkách v jaderné i klasické energetice dlouhodobě. České řídicí systémy firma dodala na projekty realizované Doosan Škoda Power například v České republice, Indii, Indonésii, Mexiku, Botswaně, na Kubě, ale i v Dánsku, Švédsku, Německu, Gruzii, Velké Británii a dalších zemích.