Rakouská Medical University of Vienna používá terapeutický přístroj od ZAT

Divize Medical společnosti ZAT se dlouhodobě specializuje na vývoj, výrobu a certifikaci zdravotnických přístrojů. V měsíci říjnu kolegové uskutečnili další prodej terapeutického přístroje vyvinutého společností ZAT na zahraniční trh. „Zakázku jsme realizovali přes distribučního partnera. Prodej produktů a kompetencí prostřednictvím distribučních společností a partnerů je jedním ze strategických cílů naší divize,“ upřesňuje Roman Plavec, ředitel divize Medical.

Rakouská Medical University of Vienna bude terapeutický přístroj využívat především pro urychlení hojení ran po stomatologických zákrocích. Aktuálně, i přes přísná protiepidemická opatření na české i rakouské straně, proběhlo školení lékařského personálu MUDr. Emilem Záhumenským, předním českým specialistou v oboru diabetologie a podiatrie. Navázaná spolupráce bude pokračovat i v budoucnu prostřednictvím odborných konzultací. „Rakouská strana už projevila zájem o další přístroje z portfolia divize Medical, což vnímáme jako kvalitní základ pro etablování našich přístrojů i kompetencí v oblasti zdravotnictví na rakouský trh,“ doplňuje Roman Plavec.

Společnost ZAT je certifikovaným výrobce lékařských přístrojů dle ISO 13485. Poskytuje komplexní služby od vývoje a výroby zdravotnických přístrojů přes vývoj zakázkového softwaru až po kompetence v?oblasti certifikace zdravotnických produktů dle nově zaváděné legislativy MDR (Medical Device Regulation).