SimONet pomáhá šetřit energie v budově akademie FC Viktoria Plzeň

SimONet pomáhá šetřit energie v budově akademie FC Viktoria Plzeň

Jak vyřešit vysoké náklady na energie, ale i problém chybně vytopených místností a vydýchaného vzduchu? Stačí nasadit naši IoT platformu SimONet, která dokáže jednoduše, rychle a levně regulovat a řídit vytápění a kvalitu vzduchu v jednotlivých místnostech.

Nově platforma monitoruje klimatické podmínky také v budově akademie pro mladé fotbalisty plzeňské FC Viktoria Plzeň, kde ji naše společnost věnovala jako sponzorský dar.

„Mladým hráčům chceme zajistit co nejideálnější podmínky pro jejich pobyt v akademii, k čemuž bezesporu patří i správné nastavení teploty v místnosti pro denní pobyt i spánek. Velkou výhodou nového systému je, že máme neustálý přehled o teplotách a vlhkosti v jedné aplikaci a můžeme vše ovládat i vzdáleně. Ocenili jsme zároveň, že instalace proběhla velmi rychle v průběhu několika dní a bez nutnosti stavebních úprav,“ říká Tomáš Samec, vedoucí technického úseku.

Podle Václava Janocha, zodpovědného za IoT technologie, podporuje ZAT, jako místní patriot, fotbalový klub dlouhodobě. „Naše technologie dokáže snížit náklady na energie v budovách až o 30 procent. Proto věříme, že náš sponzorský dar bude mít přínos i pro rozpočet klubu.“

Kvalitní klima v budovách napříč obory
V současnosti zajišťuje SimONet optimální klima například v Galerii Klatovy či 21. mateřské škole v Plzni. V brzké době vidíme jeho uplatnění také ve státní správě. Díky jednoduchému a rychlému nasazení a možnostem sběru různorodých dat mohou úřady či městské organizace efektivně spravovat nemovitosti a výrazně šetřit finance na jejich provoz. Navíc jim propojení SimONetu s Office 365 nebo podnikovými informačními systémy umožní evidovat počty zaměstnanců na pracovišti, vizualizovat obsazenost kanceláří či efektivně řídit využití zasedacích místností k lepší organizaci schůzek.

zdroj fotografie: web FC Viktoria Plzeň