Navštívili nás žáci dvou základních škol v Příbrami

Navštívili nás žáci dvou základních škol v Příbrami

V ZAT jsme přivítali naše budoucí spolupracovníky. I tak by se dala nazvat návštěva žáků základních škol ZŠ Školní a ZŠ Březové Hory v prostorách našeho reálu v Příbrami. Studenty a studentky zaujal náš showroom, kde představujeme kompletní vývojové řady řídicích systémů vyvinuté v ZAT za 60 let existence firmy.

Se zájmem si také prohlédli nejmodernější automatické linky určené pro osazování součástek na desky plošných spojů. Společně s našimi kolegy Ondřejem Rinke a Kateřinou Poláškovou prošli prostory modelového pracoviště, výroby průmyslové elektroniky a výroby dodávek s moderním technickým a technologickým vybavením.

Návštěva byla velmi příjemná, studenti a studentky byli spontánní, zajímali se o projekty, které ZAT realizuje včetně zakázek v jaderném průmyslu. Také se ptali, jakého vzdělání by měli dosáhnout, aby se mohli ucházet o práci v naší společnosti,“ říká Ondřej Rinke.

Společnost ZAT dlouhodobě podporuje zájem studentů o technické vzdělání. „Středním a vysokým školám odborného zaměření přispíváme na technické vybavení v oblasti řídicích systémů, studentům nabízíme odbornou praxi. V případě exkurzí základních a středních škol v okolí jsme schopni poskytnout jim i příspěvek na dopravu," říká Vladislava Česáková, členka představenstva. 

ZAT zaměstnává na 80 % pracovníků se středoškolským a vysokoškolským vzděláním. Významnou část tvoří také absolventi, kteří mají v ZAT dveře otevřené.