Uvedli jsme do provozu novou automatickou linku SMT3 za 33 milionů korun

Uvedli jsme do provozu novou automatickou linku SMT3 za 33 milionů korun

„Nová plně automatická linka patří ve své třídě ke špičkovým zařízením. V rámci výrobního zázemí zajišťuje osazování součástek určených pro povrchovou montáž (SMD) na desky plošných spojů. Jde již o třetí plně automatickou linku na osazování součástek v našem portfoliu,“ říká Vladimír Pikard, ředitel divize Průmyslová elektronika. Umožní nám nejenom zvládnout nárůst výkonu při osazení desek plošných spojů, potažmo realizaci nasmlouvaných zakázek. Automatickými procesními kontrolami přispěje i ke zvýšení tak už špičkové kvality výroby námi vyráběné průmyslové elektroniky.

Nová výrobní linka je vybavena 3D automatickými optickými kontrolami tisku pájecí pasty (SPI), což je klíčový moment pro kvalitní výsledek osazovacího procesu. Dále disponuje 3D automatickou optickou inspekcí (AOI). Při těchto kontrolách je automaticky sledována např. správnost osazení součástek, jejich polarita, značení a zároveň i pájení. Kontroly se týkají všeho, co je opticky vyhodnotitelné.  

Výsledky optických kontrol jsou archivovány na datovém úložišti. Nová výrobní linka zároveň spolupracuje s firemním ERP systémem jak pro zajištění datových vstupů, tak pro sběr dat. Zároveň umožňuje i traceabilitu použitých součástek.

Součástí linky jsou také dva dvouportálové osazovací automaty. Praktický výkon je až 70?000 součástek za hodinu, kterého lze dosáhnout při středních výrobních sériích elektronických sestav.

„Konfigurace linky SMT3 zajišťuje nejen osazení našich jednotek SandRA řady Z100, Z200, kompaktních stanic, výrobků řady SimONet, ale také produktů, které budou nově vyvinuty na dnes známých velikostech součástek,“ doplňuje Vladimír Pikard.

Investice do nové výrobní linky pro osazení SMD součástek vyšla na 33 milionů korun.